21.06.2021 15:37
Gruppenfoto vor dem Flugzeug.

© Letališče Gradec; od leve proti desni Thoman Simandl, zastopnik družbe European Air Charter, Wolfgang Grimus in Jürgen Löschnig, direktorja letališča Gradec, Gottfried Math, direktor družbe TUI Avstrija s posadko.

Družba TUI in European Air Charter pričenjata z leti iz Gradca v Haraklion in Rodos

Feldkirchen/Gradec, 16. 06.2021: Pričenjajo se počitniški leti iz Gradca. Od danes sta pričeli družbi TUI in European Air Charter s tedenskimi leti v Heraklion, od jutri tudi v Rodos. V prihodnjih tednih bo v priljubljene grške otoke npr. in v druge letalske destinacije sledilo več letov na teden .

Gottfried Math, direktor družbe TUI Avstrija, „Danes pričenjamo poletno sezono v Gradcu z našim letalom na Kreto. Zelo sem vesel, da nadaljujemo sodelovanje z našima zanesljivima partnerjema European Air Charter in letališčem Gradec. Dandanes je pri načrtovanju počitnic v ospredju vprašanje varnosti. To vključuje tudi čim krajšo pot. Zato smo povečali svoj poletni program iz Gradca in nudimo 15 letov na teden v Grčijo, na Majorko, Ciper, Turčijo in Egipt. Kot Štajerec znam ceniti, da se enostavno usedem na počitniško letalo iz Gradca. Poleg uveljavljenih počitniških destinacij kot sta Kreta in Majorka imamo na programu nove počitniške destinacije kot so Zakintos, Karpatos in Ciper. Nič več nam ne preprečuje brezskrbne in sproščujoče počitnice.“

„Od leta 2014 so reaktivci družbe Europaen Air Charter redni gostje v Štajerski. Z veseljem se danes vračamo in povežemo letališče Gradec šest krat na teden (od avgusta vsak dan) z najbolj priljubljenimi počitniškimi regijami v Sredozemlju. To poletje se skupaj z našimi organizatorji potovanj popolnoma zanašamo na trendovski destinaciji Grčijo in Ciper“, pravi Thomas Simandl, generalni direktor Austria International Carrier Consult GmbH (generalni prodajni zastopnik družbe European Air Charter).

Od konca junija bodo ta počitniška potovanja izvajali poleg družbe TUI še organizatorji potovanj Alltours, REWE Austria Touristik GmbH, FTI Touristik, potovanja Schauinsland Reisen s sodelovanjem z družbo European Air Charter.

„Dejstvo, da se je Grčija zelo dobro pripravila na to posebno poletno sezono, se odraža tudi v velikem povpraševanju“, pojasnjuje Wolfgang Grimus, generalni direktor letališča Gradec, „poleg nekaterih privlačnih letalskih destinacij imamo to poletje iz Gradca v ponudbi 9 grških otokov. Poleg Herakliona in Rodosa bodo do konca oktobra podaljšani leti v Larnako in Palmo de Mallorco.“

Poleg Herakliona in Rodosa bodo iz Gradca leti v Paros, Skiatos in Naksos. V prihodnjih tednih bomo razširili ponudbo v Grčijo, in sicer v Karpatos, Krf, Kos in Zakintos.

www.flughafen-graz.at