Družba SWISS bo za lete na relaciji Gradec–Zürich uporabila novo letalo Bombardier CS100

Novo inovativno letalo bomo lahko redno videvali v Gradcu.

Feldkirchen pri Gradcu, 28. 3. 2017: Od včeraj Bombardier CS100 redno pristaja v Gradcu. Novo letalo ne zagotavlja le več udobja potnikom družbe SWISS, ampak koristi tudi okolju.

Dobrega pol leta po prvem poletu letala Bombardier CS100 beleži družba Swiss International Air Lines (SWISS) pozitivne rezultate. Serija C je že v prvih mesecih dokazala visoko tehnično zanesljivost in navdušila z velikim udobjem. Družba SWISS kot prva na svetu upravlja ta tip kanadskega letala in ga zdaj uporablja tudi za lete z Gradca in Dunaja.

Birgit Reischl, vodja marketinga in odnosov z javnostmi v Avstriji in Srednji ter Vzhodni Evropi pravi: »Veliko naših potnikov svoje potovanje v oddaljene kraje kot npr. v Boston, Miami ali San Francisco začne z letom iz Gradca v Zürich. Družba SWISS bo s 30 letali Bombardier, ki jih je naročila, do leta 2018 vlagala v svoj program za obnovo flote. Veseli nas, da bodo od zdaj naprej prednosti novega tipa letala lahko koristili tudi potniki, ki potujejo z Gradca.«

Potniki so nad letalom navdušeni: Za kabinsko prtljago je na voljo več prostora, sedeži zaradi inovativno oblikovanih miz zagotavljajo več prostora za noge, zaradi večjih oken pa je kabina videti še svetlejša in večja. Bistveno zmanjšanje hrupa pa še dodatno pozitivno vpliva na dobro počutje potnikov.

»Veseli smo, da bodo lahko naši potniki zdaj redno uživali v udobju novega letala,« pravi mag. Gerhard Widmann, direktor letališča Gradec.

Sodobna letala zaradi zmanjšane porabe goriva ter znižanih emisij ogljikovega dioksida in dušikovega oksida omogočajo pravi kvantni preskok na področju varovanja okolja.
Piloti izpostavljajo predvsem intuitivno doživetje leta.

Michael Scharf, kopilot današnjega leta razlaga z nasmeškom na obrazu: »Kot avstrijski Korošec, ki je več let živel v Gradcu, vedno znova rad letim v to mesto, mojo dolgoletno domovino, ki sem jo izbral sam. Kot pilot pa sem navdušen nad tem, da lahko letim s tipom letala, ki je tehnično tako inovativen.«

Nadaljnje informacije o seriji C najdete na spletni strani:
world-of-swiss.com/de/cseries

Kontakt SWISS:
Swiss International Air Lines Ltd.
Birgit Reischl
tel.: +43 1 997 2899 6
birgit.reischl@remove-this.swiss.com

Fotografija: A. Witek/letališče Gradec: Posadka z gospo Birgit Reischl, vodjo marketinga in odnosov z javnostmi v Avstriji in Srednji ter Vzhodni Evropi pri SWISS (druga z desne) in mag. Gerhard Widmann, direktor letališča Gradec (zadnji na levi).