06.05.2021 15:20
Foto Zypern

(c) TUI/Florian Albert

Novo v poletnem voznem redu: Larnaka/Ciper od začetka avgusta

Organizator potovanj TUI nudi v sodelovanju z družbo European Air Charter (nekdanja bolgarska letalska družba Bulgarian Air Charter) vsak ponedeljek od 2. avgusta do 1. novembra direktne lete iz Gradca v Larnako.

Feldkirchen/Gradec, 03.05.2021: Z vzpostavitvijo letov v Larnako se družba TUI pogumno odziva na situacijo v času korone: Ker je bilo treba začetke letov v različne sončne destinacije nekoliko prestaviti, bomo za stranke sezono podaljšali z nadaljnjimi novimi destinacijami iz Gradca. Za to je kot nalašč primeren Ciper s svojimi prijetnimi jesenskimi temperaturami.

„Potovanja so bila lansko leto eno najbolj pogrešanih dejavnosti. Zlasti pri potovanjih na morje vidimo močno potrebo, da bi nadoknadili ta zaostanek. To poletje je poleg Grčije zelo aktualen Ciper. Veseli nas, da lahko zdaj svojim strankam iz Južne Avstrije in sosednjih držav nudimo od začetka avgusta do začetka novembra tedenske direktne lete iz Gradca“, pravi Gottfried Math, generalni direktor družbe TUI Avstrija.

„Z novo poletno destinacijo na Ciper se na letališču nadaljuje postopek okrevanja“, sporoča DI Wolfgang Malik, predsednik uprave Holdinga Gradec. „Poleg ponovnega začetka rednih letov in privlačne poletne ponudbe, je to še en znak, da se iz Gradca ponovno dvigamo v nebo.“

„Ciper je popolna izbira za dopust na plaži tako poleti kot tudi jeseni“, pojasnuje Wolfgang Grimus, generalni direktor Letališča Gradec. „Veseli nas, da se naš partner družba TUI tako prilagodljivo in pogumno odziva na te razmere v času korone in da lahko potnikom nudimo nadaljnje nove privlačne destinacije“.

Čas letov od ponedeljka, 2. avgusta 2021
Iz Gradca ob:         14:30 uri        v Larnako ob:    18:40 uri
iz Larnake ob:    11:10 uri       v Gradec ob:         13:20 uri

Ciper ni edina namembna destinacija, s katero se odziva družba TUI na spremenjeno stanje povpraševanja. Odhodi na oba počitniška otoka Heraklion in Rodos so bili podaljšani v jesen, do konca oktobra.

Ciper – otok Afrodite, rojene iz morske pene
Tretji največji otok v Sredozemskem morju nudi tudi v mesecu oktobru zaradi svoje lege prijetne temperature do 30 stopinj. Kdor se želi vmes ohladiti, se lahko odpravi v gorovje Troodos, s svojo najvišjo točko, goro Olimp (1952 metrov), kjer lahko pozimi celo smučate.
Ciper v mnogih pogledih nudi številne možnosti: S kombinacijo morja in gora so na videz neomejene športne možnosti. Navdušence narave tako privlači raznolikost otoka z morjem in gorami, rekami, sipinami, (slanimi) jezeri, soteskami ter z avtohtonimi rastlinskimi in živalskimi vrstami.
Za tiste, ki jih zanima kultura, pa si morajo obvezno ogledati zapuščine antike in srednjega veka, npr. arheološki park Paphos, arheološko najdišče Kourion s svojimi mogočnim grško-rimskim gledališčem ali tempeljskim gradom Kolossi. Še ena znamenitost so poslikane cerkve v gorovju Troodos, ki so bile celo uvrščene v Unescov seznam svetovne dediščine. Nikozija, mesto razdeljeno na dva dela, vas vabi na potepanje ter k poglobljenemu raziskovanju mlajše zgodovine otoka, kjer lahko obiščete Turško republiko Severni Ciper.

Točka testiranja
V sodelovanju s podjetjem Hygienicum Graz in nyr Consulting GmbH se bodo na Letališču Gradec izvajali plačljivi PCR in antigenski testi. Informacije in prijava na spletni strani www.test-strasse.at