16.09.2020 14:02
Foto KLM Embraer 175

Foto: KLM Royal Dutch Airlines

KLM ponovno leti na vozlišče Amsterdam

Od 25. oktobra 2020 bo letela 5 tedenskih rotacij.

Feldkirchen pri Gradcu, 10.09.2020: Družba KLM Royal Dutch Airlines bo v nedeljo, 25. oktobra 2020,  ponovno pričela pomembno letalsko povezavo s prestopanjem v Amsterdam Schiphol Airport.

S pričetkom prihajajočega zimskega letalskega voznega reda se družba KLM po pogojnem korona premoru vrača v Štajersko. Leti med Gradcem in Amsterdamom potekajo vsak dan, razen ob torkih in sobotah ob poznim popoldanskih urah. S tem so na voljo iz Gradca prek vozlišča tudi pomembne letalske povezave s prestopanjem npr. v Barcelono, London, Pariz, Rim ali Oslo ter v Severno Ameriko (med drugim v Atlanto, New York, Minneapolis).

„Veseli smo, da lahko s 25.10.2020 ponovno nudimo naše lete med Gradcem in Amsterdamom“, pojasnuje Guido Hackl, direktor prodaje AIR FRANCE KLM za Avstrijo Češko republiko in Slovaško. „Odločitev za nadaljevanje letov je sprejeta v tesnem sodelovanju z letališčem Gradec, štajerskimi potovalnimi agencijami in štajerskim gospodarstvom. Poleg povezave z Amsterdamom so pomemben dejavnik za Gradec in Štajersko tudi številne letalske povezave prek letališča Amsterdam Schiphol.  S tem upamo, da bomo izpolnili potrebe regije in se že veselimo, da bomo na naših letih lahko pozdravili veliko Štajercev.“

Župan, mag. Siegfried Nagl se veseli nadaljnje pozitivne spodbude za štajersko oz. južno avstrijsko lokacijo: „Letališče Gradec je z nadaljevanjem letalskega prometa v Amsterdam malce bolj odprlo svoja vrata v svet. Za številna velika podjetja in skupine družb s sedežem v Gradcu, je letalski promet med evropskimi mesti nujno potreben, zato si skupaj prizadevamo, da v tem zahtevnem obdobju dodatno zagotovimo že obstoječe povezave, da okrepimo gospodarsko in turistično mesto Gradec. “

DI Wolfgang Malik, predsednik uprave Holdinga Gradca: „Seveda so nam dobro znane želje in potrebe gospodarstva in turizma. Zato smo se kot Holding skupaj z našim vodstvom letališča potrudili, da smo tudi v teh trenutnih težkih časih korona krize ponovno odprli povezave kot vrata v širni svet. V tem zahtevnem obdobju  – naše letališče in dejansko letalstvo po svetu je močno prizadeto – si seveda na vso moč trudimo ponovno vzpostaviti to vozlišče za Gradec, Štajersko oz. Južno Avstrijo. Zato sem zelo vesel naših poslovnih in turističnih partnerjev, da bomo skupaj z vodstvom letališča lahko na Dunaj in Frankfurt oznanili povezavo SkyTeam v Amsterdam. Za Gradec je to resnični mejnik – od tam bodo za Evropo na voljo pomembni in zanimivi poleti na dolge razdalje. Poleg tega si še posebej prizadevamo za gospodarstvo v Gradcu in na Štajerskem tudi zato, da bi dosegli nujno direktno povezavo s Stuttgartom. V ta namen potekajo dejansko dobri in zaupljivi pogovori.“

Zadnjih nekaj mesecev je bilo zaznamovanih s skupnimi prizadevanji vseh partnerjev in zainteresiranih strani, da se omogoči hitra ponovna vzpostavitev letalskega prometa.

„Vrnitev družbe KLM na letališče Gradec je naslednji pomembni korak za letališče Gradec“, razloži mag. Gerhard Widmann, poslovodja letališča Gradec. „Ta linija v vozlišče Amsterdam ne služi le neposrednemu prometu v Nizozemsko, temveč povezuje letališče Gradec s številnimi drugimi destinacijami v svetovni mreži združenja letalskih prevoznikov SkyTeam  in s tem nadalje krepi gospodarstvo in turizem Štajerske.“

Letelo bo letalo Emraer 175. Podrobni časi letov (lokalno):

PON, SRE, ČET, PET, NED
KL1895
Amsterdam - Gradec
11:50 - 13:35 uri
PON, SRE, ČET, PET, NEDKL1896Gradec - Amsterdam14:05 - 15:55 uri

Dodatni higienski ukrepi na krovu

Seveda je družba KLM sprejela ukrepe, da zagotovi varnost letov tako za potnike kot tudi za zaposlene. Pri vkrcavanju so na primer obvezne obrazne maske, medtem ko je med letom na krovu na voljo dodatna higienska oprema in letala družbe KLM se dodatno očistijo z ustreznimi čistilnimi sredstvi. Zrak na letalu se hitro osveži s pomočjo HEPA filtrov. Dodatne informacije o higienskih ukrepih na krovu najdete v tem videu: https://youtu.be/frPO6b58kcU

Dodatne informacije in rezervacije na www.klm.com