KLM bo pristajal na letališču Gradec in nadaljeval let do Amsterdama

Povezava z Amsterdamom z enim letom dnevno se bo začela 15. maja 2017.

Feldkirchen bei Graz, 15. 12. 2016: KLM bo pristajal na letališču Gradec. To ni samo nova letalska družba z novo destinacijo, ampak sta za stranke letališča Gradec predvsem omogočena dostop do naslednjega velikega evropskega prestopnega letališča in povezava s tretjo letalsko skupino SkyTeam!

»V družbi KLM smo seveda navdušeni nad tem, da strankam lahko ponudimo povezavo iz Gradca v Amsterdam in s tem z vsem svetom,« meni Guido Hackl, območni menedžer za Avstrijo pri Air France KLM Delta. »To povezavo smo načrtovali že dalj časa. Konec koncev pa sta bila ključnega pomena za štart poleti 2017 zelo dobro sodelovanje z letališčem Gradec in zavzetost štajerskega gospodarstva, ki sta novo povezavo po najboljših močeh tudi podprla. Tudi potovalne agencije v Gradcu in po celotni avstrijski Štajerski so nam zagotovile polno podporo, zaradi česar smo optimistični, da bo nova proga v celoti izpolnila pričakovanja.
V naslednjih mesecih se bomo skupaj s partnerji potrudili uspešno oblikovati štart v maju leta 2017.«

KLM Logo

Povezava z Amsterdamom bo na voljo enkrat dnevno, sedemkrat na teden. Leti se bodo izvajali z letalom Embaer 175 z največ 88 sedeži.
KLM je pomemben partner letalske skupine Sky Team, h kateri spadajo med drugim Air France, Transavia, Aeroflot, Alitalia ali Delta Airlines. Poleti 2016 je družba KLM imela 145 destinacij po vsem svetu, od teh 68 na dolgih in 77 na srednjih progah.

Gospodarski svetnik dr. Christian Buchmann: »Z družbo KLM smo pridobili nadaljnjo družbo za Gradec. To je zelo pozitiven signal za avstrijsko Štajersko in potrjuje položaj Gradca kot regionalnega stičišča. Neposredna povezava iz Gradca v Amsterdam omogoča boljšo dosegljivost trgov, pomembnih za prihodnost. To je prednost za naša v izvoz usmerjena podjetja in tudi za turistično destinacijo avstrijske Štajerske!«

Letališče v Amsterdamu »Luchthaven Schiphol« spada med največja letališča v Evropi in ponuja številne nadaljnje povezave do mednarodnih destinacij. Je približno 10 km oddaljeno od Amsterdama ter odlično vključeno v avtocestno omrežje in prednostno evropsko železniško omrežje.

Župan mag. Siegfried Nagl: »Zahvaljujem se in čestitam ekipi menedžmenta letališča Gradec za današnjo sklepanje pogodbe z družbo KLM Royal Dutch Airlines. Z novo dnevno povezavo z Amsterdamom, kjer je eno izmed petih največjih evropskih stičišč v letalskem prometu, bodo prebivalke in prebivalci Gradca ter naša podjetja občutili tudi gospodarski in turistični utrip nizozemskega velemesta. Sodelovanje z družbo KLM je pomemben mejnik pri krepitvi položaja letališča Gradec kot privlačnega in v prihodnost usmerjenega regionalnega letališča.«

Glavno mesto Nizozemske Amsterdam je znano predvsem po vodnih kanalih, ki so na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine, po številnih, edinstvenih muzejih, kot sta muzej Rijks in muzej Anne-Frank, ter po rojstni hiši slikarja Rembrandta. Vedno priljubljen motiv fotografov je prelepa stara arhitektura, ki kaže, da je bil Amsterdam zgrajen na petih milijonih lesenih kolov.

»Stranke letališča Gradec bodo od maja naprej neposredno povezane s pomembno evropsko metropolo. To letalsko stičišče na severu Evrope uporablja že 60.000.000 potnikov na leto, zdaj pa se jim bodo pridružile še stranke iz Gradca,« se veseli direktor Wolfgang Malik, predsednik uprave Holding Graz. »Čestitam ekipi letališča Gradec, ki si dosledno prizadeva za pridobitev še več destinacij za letališče v Gradcu. To predstavlja krepitev naše gospodarske lokacije na jugu Avstrije in je poleg tega tudi dodana vrednost za kakovost življenja prebivalk in prebivalcev Gradca.«

»Letališče Gradec je zdaj po skupinah Star Alliance in One World povezano še s trejo letalsko skupino. Sky Team tako odpira veliko novih možnosti za vse stranke, ne glede na to, ali potujejo iz poslovnih ali turističnih razlogov,« je povedal mag. Gerhard Widmann, poslovodja letališča Gradec.

Vozni red:

Let št.
Dnevi letenjaOdhodPrihod
Vozni red od 15.05.2017:
KL18931,2,3,4,5,__      AMS 09:25     GRZ 11:10
KL18941,2,3,4,5,__GRZ 11.45AMS 13:40
KL1895________6_AMS 11:45GRZ 13:30
KL1893_________7AMS 09:40GRZ 11:25
KL1894_________7GRZ 12:00AMS 13:55
Vozni red od 08.07.2017:
KL18931,2,3,4,5,_,7AMS 09:40GRZ 11:25
KL18941,2,3,4,5,_,7GRZ 12:00AMS 13:55
KL1895________6_AMS 11:45GRZ 13:30
Vozni red od 04.09.2017:
KL18931,2,3,4,5,__AMS 09:25GRZ 11:10
KL18941,2,3,4,5,__GRZ 11:45AMS 13:40
KL1895________6_AMS 11:50GRZ 13:35
KL1893_________7AMS 09:40GRZ 11:25
KL1894_________7GRZ 12:00AMS 13:55

Lete lahko rezervirate na https://www.klm.com/home/at/de.