08.06.2021 13:10
[Translate to Slowenisch:] Re-Start Lufthansa, Begrüßung der Crew

[Translate to Slowenisch:] © Foto Fischer: v. l. n. r: DI Wolfgang Malik, Vorstandsvorsitzender der Holding Graz, Wolfgang Grimus/EMBA, Geschäftsführer Flughafen Graz, Stadtrat Dr. Günther Riegler, Mag. Jürgen Löschnig, Geschäftsführer Flughafen Graz begrüßen die Crew der Lufthansa

Letališče Gradec: Vrača se linijska povezava v Frankfurt

Od danes zjutraj je Gradec ponovno povezan z najpomembnejšim nemškim prestopnim letališčem

Feldkirchen/ Gradec, 31. 05. 2021: Zaradi zaprtja epidemije COVID-19 je bila lansko jesen začasno prekinjena povezava med Gradcem in Frankfurtom. Od danes med obema mestoma v začetni fazi potekajo 4 leti na teden. Od julija naprej naj bi se pogostost letov povečevala.

Mestni svetnik dr. Günter Riegler: "V veliko veselje nam je, da se bo nadaljevala pomembna povezava s finančno in gospodarsko metropolo Frankfurt. V teh zahtevnih časih to zagotavlja delovna mesta v Gradcu in ohranja našo konkurenčnost z drugimi konkurenčnimi regijami.“

Izvršni direktor Wolfgang Malik, predsednik upravnega odbora Holdinga Gradec: „Vesel sem zaradi povezave z enim najpomembnejših vozlišč in dodatnimi pozitivnimi spodbudami za domače gospodarstvo. Na žalost je postalo naše letališče v ‚parkirnem položaju‘ in zdaj upam, da bomo spet začeli vzletati.“

„Frankfurt je bil kot pomembno prestopno letališče za številne poslovne in zasebne potnike pred pandemijo Corona-19 najbolj prometna pot do letališča Gradec, pojasnjuje Wolfgang Grimus, direktor letališča Gradec. „Zelo smo veseli, da lahko v svojem portfelju ponovno ponudimo to izjemno pomembno destinacijo za štajersko gospodarstvo. Z vozliščem Frankfurt je Gradec povezan s 100 destinacijami Lufthanse po vsem svetu.“

Die Flüge finden derzeit am Montag, Freitag und Samstag am Vormittag, am Sonntag am Nachmittag statt. Mit Juli ist bereits eine weitere Aufstockung der Frequenzen geplant.

Neben Frankfurt werden im Liniensektor derzeit auch Wien und Düsseldorf bedient. Mitte Juni ist die Wiederaufnahme von Amsterdam mit KLM geplant und im Laufe des Sommers werden Zürich und München Flüge dazukommen.