Letališče Gradec je prebilo mejo enega milijona

Do konca leta bo letališče doseglo najboljši rezultat v svoji zgodovini.

Feldkirchen pri Gradcu, 14. december 2018: Danes, več kot točno ob 13:32 uri je letalo družbe KLM s prihodom iz Amsterdama na letališču Gradec pristalo z milijontim potnikom letos.  Dipl. inž. Wolfgang Malik ter mag. Gerhard Widmann prisrčno pozdravljata Benjamina Krauseja, ki se je z letalsko družbo KLM s prihodom iz Calgaryja preko Amsterdama vrnil v domovino.

„Vsakodnevni let letala družbe KLM med Gradcem in Amsterdamom se je od uvedbe 15. maja 2017, torej pred letom in pol, zelo dobro obnesel“, je pojasnil Guido Hackl, direktor družbe Air France/KLM v Avstriji.  „Zato me še posebej veseli, da smo v letu 2018 mi smeli prepeljati milijontega potnika našega partnerja letališča Gradec.“

Gospod Krause je v okviru svojega študija angleščine, psihologije in filozofije 4 mesece preživel v Kanadi in se je sedaj z letalsko družbo KLM vrnil v domovino.

Dipl. inž. Wolfgang Malik, predsednik uprave podjetja Holding Graz: „Ta preskok milijonske meje je prav poseben mejnik v razvoju letališča.  To je tudi potrditev za delo v preteklih letih, ko smo letališče Gradec začeli spreminjati v prometno vozlišče in ga še bolje pozicionirati“.

Danes – tik pred Božičem – se je letališče Gradec smelo veseliti čisto posebnega darila.  Milijontega potnika smo presenetili s kuponom letalske družbe KLM na liniji Gradec-Amsterdam, kuponom za brezcarinsko prodajalno Heinemann v vrednosti 200 EUR in uro letališča Gradec.

„To je zame resnično poseben dan“, se je veselil mag. Gerhard Widmann, direktor letališča Gradec. „Zadnja leta smo bili vedno ekonomsko uspešni, čeprav je bilo veliko vzponov in padcev.  Prekoračitev te magične meje je res nekaj posebnega. Tudi zame osebno je to čudovito božično darilo, za katerega se želim zahvaliti tudi zaposlenim na letališču Gradec!“

Milijon nas je

Leta 2008 je letališče Gradec do takrat prvikrat in edinkrat preseglo mejo milijon potnikov. Letos je bilo to na 14. december, leta 2008 pa smo milijonto potnico praznovali na 23. december; zato lahko izhajamo iz tega, da bomo konec leta lahko praznovali najboljši rezultat letališča Gradec.

Skupaj z vodstvom se danes veselijo tudi zaposleni letališča Gradec z zavedanjem, da je vsak posameznik prispeval svoj delež, kajti takšne uspehe je možno doseči zgolj s skupnimi močmi.