16.03.2021 10:40
Gruppenfoto vor Flugzeug.

(c) Foto Fischer

Letališče Gradec: S tovornimi leti so v Avstrijo prispele maske

Danes ob 15:30 uri je pristal prvi od dveh tovornih letov s pomembnim medicinskim tovorom iz Kitajske.

Feldkirchen/Gradec, 10.02.2021: Povpraševanje po kakovostnih medicinskih pripomočkih – trenutno predvsem po maskah FFP2 in antigenskih hitrih testih – se zaradi novih uredb v številnih evropskih državah še naprej znatno povečuje. Da bi zadostili temu povpraševanju, je podjetje Diwa Medical v sodelovanju s podjetjem Belenos GmbH in logističnim podjetjem Quehenberger ter Sky Cargo Solutions z letalom B 777-200 pripeljala iz Kitajske v Avstrijo okrog 2 milijona mask.
Letališče Gradec je bilo izbrano za ciljno letališče.

„Seveda nas zelo veseli, da so maske FFP2 prispele prek Letališča Gradec in da lahko znova dokažemo, da znamo tudi s širokotrupnimi letali ravnati profesionalno“, pojasnjuje Wolfgang Grimus, generalni direktor Letališča Gradec, „vendar je tovor, ki ga že nekaj let opravljamo v tesnem in odličnem sodelovanju s podjetjem Swissport, za nas pomemben poslovni segment.“

„Veseli smo, da smo lahko svoje znanje in izkušnje pri ravnanju s tovornimi letali predstavili tudi v Gradcu“, pravi Andreas Ottendorf, vodja postaje Swissport Cargo Services Graz.

„Z našimi prilagodljivimi rešitvami za stranke in našo mednarodno mrežo, se lahko še posebej hitro odzovemo na posebne zahteve strank in zagotavljanju kratkoročnih prometnih rešitvah še posebej v časih omejenih prevoznih zmogljivostih“, pravi Gerhard Haslauer, direktor letalskega prevoza pri družbi Quehenberger Air + Ocean GmbH.

Kot strokovnjak za mednarodni zračni in pomorski tovorni promet družba Quehenberger Air + Ocean tesno sodeluje z uvozniki farmacevtskih in zdravstvenih izdelkov. Od začetka korona krize se redno izvajajo čarterski leti v Srednjo in Vzhodno Evropo.
Družba Quehenberger Air+Ocean trenutno za velikega trgovca medicinskih pripomočkov organizira več letov v Avstrijo

O družbi Quehenberger Logistics
Quehenberger Logistics je ponudnik celostnih logističnih storitev in strokovnjak za celostne panožne rešitve za industrijo in trgovino s poudarkom na Srednjo in Vzhodno Evropo. Zasebno, srednje veliko podjetje s sedežem v Straßwalchnu pri Salzburgu zaposluje 2.900 delavcev na 81 lokacijah v 18 državah. Digitalizacija in avtomatizacija sta v središču strategije podjetja, usmerjenega v kakovost.
www.quehenberger.com

Na Letališču Gradec je družba Swissport Cargo Services Graz GmbH, skupno hčerinsko podjetje družbe Swissport Cargo Services Austria GmbH in Letališče Gradec - dejavnosti d.o.o. (Flughafen Graz Betriebs GmbH), odgovorna za tovorni center, kar je tudi zelo pomemebn za štajersko gospodarstvo.