16.09.2021 15:33
Gruppenfoto vor Eurowings Flugzeug.

Fotografija: Letališče Gradec; od leve proti desni: Wolfgang Grimus/EMBA, direktor letališča Gradec, DI Wolfgang Malik, predsednik upravnega odbora Holdinga Gradec in mag. Jürgen Löschnig, direktor letališča Gradec, pozdravljajo posadko družbe Eurowings.

Letališče Gradec: Družba Eurowings pričenja z leti iz Stuttgarta

Štirikrat na teden bomo leteli v osrčje enega najpomembnejših gospodarskih središč Nemčije.

Feldkirchen/Gradec, 13.09.2021: Danes, ob 7:30 uri je bil spet ta čas, ko je prvo letalo iz Stuttgarta po dolgem pogojnem Corona premoru spet pristalo na letališču Gradec. Letelo se bo z letalom Airbus A-319 družbe Eurowings, hčerinskega podjetja Lufthanse.

Letelo se bo vsak ponedeljek, sredo, četrtek in petek.

„Veseli nas, da lahko od zdaj naprej nudimo direktno povezavo s Štajerske v Stuttgart z družbo Eurowings. S štirimi tedenskimi leti iz letališča Gradec še tesneje povezujemo obe močni gospodarski in turistični regiji“, pojasnjuje generalni direktor družbe Eurowings Jens Bischof.

Mestni svetnik za finance in udeležbo Günter Riegler pove: „Stuttgart je mesto z najvišjimi prihodki in je gospodarsko najpomembnejših mest v Nemčiji in Evropi. Veliko gospodarsko vlogo ima predvsem veliko število podjetij, ki delujejo kot dobavitelji velikih, globalnih podjetij v avtomobilski in strojni industriji. Zato so za štajerski avtomobilski grozd zelo pomembni leti v Stuttgart“.

Wolfgang Malik predsednik upravnega odbora Holdinga Gradec: „Po pogojnem vmesnem Corona postanku je naše letališče dobilo vzgon in se ponovno vzpenja. Štajersko izvozno gospodarstvo predstavlja več kot 8.000 izvoznih podjetij z obsegom izvoznega blaga v višini 26 milijard EUR in stopnjami rastmi, ki so znatno višje od preostalega dela Avstrije. V prihodnosti bodo imela številna podjetja neposredne koristi s povezavo s Stuttgartom, od velikih mednarodnih korporacij, pa vse do srednjih velikih Skritih prvakov v visoko tehnološkem sektorju“.

„S Stuttgartom smo sedaj po Frankfurtu in Düsseldorfu z Gradcem neposredno povezali tretje pomembno gospodarsko središče v Nemčiji“, pravi Wolfgang Grimus, generalni direktor letališča Gradec. „Poleg močnih medsebojno povezanih gospodarstev, sta Gradec in Štajerska tudi priljubljeni turistični destinaciji za dopustnike iz Baden-Württemberge, tretje največje zvezne dežele Nemčije.“

Družba Eurowings, hčerinsko podjetje Lufthanse s sedežem v Düsseldorfu, je doslej  iz letališča Gradec letela na progi Gradec – Palma de Mallorca. Letalska družba je tudi udeleženka programa pogostih potnikov – milje in točke.
www.eurowings.com