10.08.2018 09:20
Pozdrav z vodnim lokom.

© Foto Fischer. Pozdrav z vodnim lokom.

easyJet je na letališču Gradec s prvim poletom v Berlin-Tegel pričel z obratovanjem

Od sedaj naprej je možno z letališča Gradec leteti trikrat tedensko v glavno mesto Nemčije, cena od € 33,99*.

Feldkirchen pri Gradcu, 4. avgust 2018. easyJet, vodilna letalska linija v Evropi, je danes opravila prvi polet med letališčema Gradec in Berlin-Tegel  in tako v svoje omrežje linij sprejela že peto avstrijsko letališče. Z začetkom povezave bodo leti na progi potekali do trikrat tedensko, tako da bodo vsak torek, četrtek in soboto v smeri letališča Berlin-Tegel poletela letala tipa Airbus A319 in A320. Med zimskim voznim redom bo frekvenca poletov od oktobra naprej povečana na štiri tedenske povezave (ob ponedeljkih, sredah, petkih in nedeljah). Z ugodnimi cenami od 33,99 EUR* naprej ponuja easyJet z novo progo tako zasebnim kot tudi poslovnim potnikom privlačne letalske povezave. easyJet pričakuje, da bo v tem poletju na novi progi prepeljal približno 8.000 potnikov.

Nove povezave so del poletnega voznega reda za Avstrijo in skupaj s ponujenimi povezavami na letališčih Innsbruck, Celovec, Salzburg in Dunaj leti easyJet tako v tem poletju do skupaj 25 destinacij po vsej Evropi.  Spletna stran www.easyJet.com je na voljo za rezervacije ali dodatne informacije.

easyJet Logo

Thomas Haagensen, Group Markets Director pri družbi easyJet je povedal:

„Veseli nas, da smo z novo povezavo med letališčema Gradec in  Berlin-Tegel letališče Gradec vključili v našo linijsko mrežo in tako približno 1,5 milijona potnikom, ki na leto z družbo easyJet letijo v Avstrijo in iz Avstrije, ponudili še večjo izbiro.  S tremi tedenskimi frekvencami v tem poletju in z razširitvijo na zimski vozni red bo ta nova linija poskrbela za novi dotok turistov, ki bodo obiskali avstrijsko Štajersko.“

Mag. Siegfried Nagl, župan mesta Gradec: „Berlin je enostavno enkratno mesto in povsem mimogrede z Gradcem v UNESCO omrežju kreativnih mest tega sveta.  Veseli me, da je Berlin dosegljiv vsaj enkrat dnevno!“

„Naš strateški cilj je bil na letališče Gradec pripeljati nizkocenovnega prevoznika.  Z angažmajem družbe easyJet nam je tozadevno uspel prvi in pomembni korak. Nova povezava z Berlinom bo poleg tega poskrbela tudi za to, da bo poleg dosedanjih letalskih družb kot so Lufthansa, Austrian, Turkish ali KLM letališče Gradec dobilo še dodatno vez za turizem in gospodarstvo na avstrijskem Štajerskem“, je pojasnil D.I. Wolfgang Malik, predsednik uprave podjetja Holding Graz.

„easyJet se je v zadnjih letih razvil v enega izmed največjih in najpomembnejših nizkocenovnih prevoznikov“, je povedal mag. Gerhard Widmann, direktor letališča Gradec. „Zato se zelo veselim, da lahko po večletnih pogajanjih to letalsko družbo pozdravimo sedaj tudi na letališču Gradec in upam na dolgo in uspešno sodelovanje“.

Gruppenfoto vor Flugzeug
© Foto Fischer. Posadka easyJet in mag. Jürgen Löschnig, predstavnik družbe Holding Graz (1. od leve), predsednica frakcije Daniela Gmeinbauer, zastopnica mesta Gradec (2. od leve), mag. Gerhard Widmann, direktor letališča (4. od desne), Russ Smith, Ground Operations Manager Germany & Austria družbe easyJet (1. od leve).

*cena na osebo vklj. z davki ter pristojbinami za upravljanje in uporabo kreditnih kartic. enosmerna karta, temelji na dveh potnikih, ki potujeta z isto rezervacijo. Čas potovanja: 04.08.18-24.03.19.

Na redakcijska vprašanja glede družbe easyJet odgovarja:
Ecker & Partner
Nele Renzenbrink
Tel: +43 1 59932-26
E-pošta: n.renzenbrink@remove-this.eup.at

Eike Steenken
Tel: +43 1 59932-120
E-pošta: e.steenken@remove-this.eup.at

O podjetju easyJet
Evropska vodilna letalska družba easyJet ponuja edinstveno in uspešno kombinacijo najboljšega omrežja linij, ki med seboj povezuje evropska osrednja letališča ter zelo dobro razmerje med ceno in storitvijo in prijaznim servisom.

easyJet leti na več najpriljubljenejših evropskih letališč kot katerakoli druga letalska družba.  Letno z družbo easyJet leti več kot 82 milijonov potnikov, od tega je več kot 13 milijonov poslovnih potnikov. easyJet obratuje s floto več kot 308 letali na več kot 1000 linijah med 156 letališči v 33 državah.  Več kot 300 milijonov Evropejcev živi manj kot eno uro vožnje od letališča, na katerem pristaja in vzleta easyJet.

easyJet se šteje za odgovorno in trajnostno podjetje, ki svoje zaposlene v osmih evropskih državah širom Evrope zaposluje na osnovi lokalnih predpisov in ob upoštevanju zahtev sindikatov.  Letalska družba podpira veliko število lokalnih organizacij za pomoč in ima poleg tega partnerstvo z UNICEF-om. Od začetka tega sodelovanja leta 2012 se je na tej osnovi nabralo več kot 10 milijonov GBP za posebej ogrožene otroke.

easyJet trajnostni princip jemlje zelo resno. Letalska družba invvestira v najnovejšo tehnologiji, stavi na učinkovito obratovanje in leti z visoko zasedenostjo sedežev.  Tako so izpusti CO2 na potnika za 22 odstotkov nižji kot pri tradicionalnih letalskih družbah, ki z enakimi letali letajo na isti progi.

Inovacija je v krvi družbe easyJet – že od začetka pred 20 leti, ko je  easyJet revolucioniral letalski promet, pa do današnjega dne, ko smo vodilni na področju digitalizacije, spleta, inženirskih znanosti in operativnih inovacij, vse to z namenom, da bi bila potovanja za naše potnike še bolj enostavna in še bolj dostopna.