01.02.2018 10:46
easyJet Flugzeug vor Hangar

Fotografija: easyJet/Tim Anderson.

easyJet je v svojo linijsko mrežo vključil Gradec

Tako bo letališče Gradec pridobilo še enega nizkocenovnega prevoznika. Linija Gradec – Berlin/Tegel bo začela obratovati četrtega avgusta

Feldkirchen pri Gradcu, 30. 01. 2018: easyJet je drugi največji nizkocenovni letalski prevoznik in kot tak že dolgo na seznamu zaželenih partnerjev za letališče Gradec. Po dolgoletnih pogovorih glede različnih destinacij bo letalska družba v okviru svoje širitve v Berlin od četrtega avgusta dalje v svojo linijsko mrežo sedaj vključila tudi Gradec.

Linija Gradec – Berlin/Tegel bo obratovala trikrat na teden z letalom Airbus A 320 s 180 sedeži. Leti bodo ob torkih, četrtkih in sobotah.

Thomas Haagensen, generalni direktor podjetja easyJet Europe: „Vesel sem, da lahko danes objavim naše nove poletne povezave z letališča Berlin Tegel, vključno z našo novo linijo za Gradec. easyJet v Avstrijo leti že 12 let, lansko leto smo prepeljali več kot milijon potnikov, zato smo navdušeni, da sedaj dodajamo tudi Gradec kot novo pridobitev za omrežje  easyJet.”

Župan mag. Siegfried Nagl: „Kot lastnik prisrčno čestitam ekipi letališča Gradec za to novo letalsko progo!   Na uspehih letališča Gradec se zelo lepo vidi, kaj je možno doseči, če vsi veslajo v isto smer.“

„Z letalskim prevoznikom easyJet bo v Gradcu pristajala še ena letalska linija. To daje letališču dodatno vrednost in istočasno krepi avstrijsko Štajersko kot gospodarsko in turistično lokacijo.  Direktna povezava z Berlinom je pomembna za naša izvozno naravnana podjetja in za avstrijsko Štajersko priložnost za pridobitev dodatnih dopustnikov iz Nemčije“, je povedala članica avstrijske deželne vlade s področja gospodarstva in turizma Barbara Eibinger-Miedl.

„Že sedaj so prevozniki kot so KLM, Lufthansa, Turkish ali Austrian leteli v najpomembnejša središča in tako skrbeli za svetovne povezave z letališča Gradec.  Naš strateški cilj je, da bi to lokacijo poleg tega naredili privlačno tudi za nizkocenovnike.  S povezavo  prevoznika easyJet do Berlina nam je s tem v zvezi uspel prvi korak“, je pojasnil dipl. inž. Wolfgang Malik, predsednik uprave podjetja Holding Graz.

„Da bi za naše letalske potnike pripravili še širšo ponudbo, smo bili v preteklih letih v intenzivnih pogovorih z različnimi nizkocenovnimi letalskimi prevozniki, pri čemer je bil easyJet že dolgo naš zaželeni partner“, je pojasnil mag. Gerhard Widmann, direktor letališča Gradec. „Njihovo širitev v Berlin in s tem povezan prevzem linije Gradec vidimo kot veliko priložnost za prihodnost!“

O prevozniku easyJet
easyJet je angleški letalski prevoznik s sedežem na letališču London-Luton, ustanovljen je bil sredi 90-ih let.  Letno prepelje več kot 81 milijonov potnikov, od katerih jih je približno 13 milijonov mogoče pripisati poslovnemu področju.  Z več kot 280 letali letijo na več kot 890 linijah na več kot 140 letališč v 31 državah.

Urnik poletov od 4. avgusta 2018 dalje:

dnevi poletov
odhod
prihod
-2-4---Berlin   15.00   Gradec16.25
-2-4---Gradec17.00Berlin   18.25
-----6-Berlin08.30Gradec09.55
-----6-Gradec10.30Berlin11.55

Karte je možno na www.easyJet.com rezervirati že danes!