25.02.2021 14:43

Od zdaj naprej: PCR in antigenski testi na Letališču Gradec

Ta storitev je bila skupaj z Hygienicum Graz in nyr Consulting GmbH ustvarjena predvsem za letalske potnike.

Feldkirchen/Gradec, 12.02.2021: Za vstop v številne države je trenutno potreben vsaj en antigenski test, v večini primerov PCR test s kratko veljavnostjo. Potnikom so dokazila teh testov pogosto največji časovni problem. Zato je bila na terminalu Letališča Gradec vzpostavljena testna točka, ki jo upravljata nyr-Consulting in Hygienicum Graz. Testi so plačljivi in dostopni tudi ne potnikom.

Dipl. ing. Wolfgang Malik, izvršni direktor Holdinga Gradec: „Od izbruha pandemije si je krizno upravljanje Holdinga Gradec prizadevalo, da po najboljših močeh podpre ukrepe zvezne vlade. Ker vodimo kritično infrastrukturo in smo pomemben dejavnik pri delovanju teh infrastruktur, smo posebej ponosni, da do zdaj skoraj ni bilo žarišč z okužbami in da je skupina uvedla ustrezno zgodnje odkrivanje z vzpostavitvijo operativnih testnih cest. S točko za testiranje na letališču zdaj nudimo potnikom, pa tudi zunanjim osebam možnost hitrega testiranja.“

„Poleg cepljenja proti COVID-19 bodo stroge strategije testiranja v prihodnjih mesecih pomagale omiliti obstoječe omejitve potovanj in tako olajšale poslovna in zasebna potovanja“, pojasnjujeta Wolfgang Grimus in Jürgen Löschnig, direktorja Letališča Gradec. „Zato nam je bilo pomembno, da za naše potnike neposredno na letališču ustvarimo praktično testno postajo. Pravico do plačljivih testov imajo lahko tudi ne potniki.“

Točka testiranja na Letališču Gradec je urejena tako, da izpolnjuje vse zahteve za zaščitno infrastrukturo in je na voljo ob določenih delovnih urah.

Informacije o testih:

*** Bitte beachten Sie: aktualisierte Informationen finden Sie hier: PCR-Test (ergänzt 20.4.2021) ***

PCR testi:
Stroški: € 69,-
Pri testiranju od 08:00 do 11:00 ure je rezultat na voljo še istega dne, najkasneje ob 20:00 uri. Pri poznejšem testiranju so rezultati na voljo naslednji delovni dan, najkasneje ob 20:00 uri.

Antigenski test
Stroški € 33,-
Če je test pozitiven, je možno na mestu odvzeti vzorec PCR. Za to je potrebna laboratorijska ocena.

Informacije o dnevnih delovnih urah: www.test-strasse.at
Prosimo, da se registrirate na spletni strani.