10.02.2016 13:07
Turkish Airlines Flugzeug auf Vorfeld.

Foto: A. Witek.

Turkish Airlines širi letalsko povezavo med Gradcem in Istanbulom

Od 18. junija 2016 dnevne povezave med Gradcem in metropolo na Bosporju.

Feldkirchen pri Gradcu, 4. 2. 2016: Skorajda eno leto po začetku letov med Istanbulom in Gradcem že prihaja do širitve te povezave s štirih na sedem tedenskih letov.

Turkish Airlines Logo

»Pri letalski družbi Turkish Airlines, kjer smo v program uvrstili večino držav, smo zelo zadovoljni s to letalsko povezavo. Prepričani smo, da bodo potniki letališča Gradec to širitev od 18. junija naprej dobro sprejeli.
Leti bodo potnike z letališča Gradec povezali z Afriko, z Bližjim in s Srednjim ter z Daljnim vzhodom. Turkish Airlines so vrata v svet za vse potnike iz Gradca,« je prepričan Hüseyin Güzel, generalni menedžer linije Turkish Airlines v Gradcu.

Deželni svetnik mag. dr. Christian Buchmann: »Za štajersko gospodarstvo je bistveno, da smo dosegljivi po cesti, tirih in zraku. Širitev letalske povezave med Gradcem in Istanbulom pri letalski družbi Turkish Airlines je za gospodarsko lokacijo zelo pozitivna. Našim izvoznim podjetjem omogoča boljšo dosegljivost pomembnih trgov prihodnosti in s tem zagotavlja tudi možnosti za ohranitev zdajšnjih in ustvarjanje novih delovnih mest.«

Zaradi letenja ob dodatnih dneh – torkih, četrtkih in sobotah – lahko še bolje koristimo možnost 280 prestopnih povezav linije Turkish Airlines iz Istanbula.

Župan mag. Siegfried Nagl: »Številke v turizmu, predvsem kongresnem turizmu v Gradcu, so zelo razveseljive. Povezava med Istanbulom z letalsko družbo Turkish Airlines je še posebej pomembna, ker nam omogoča, da pripeljemo mednarodne goste iz azijskega prostora v Gradec. Zato sem zelo vesel, da naši turški partnerji od zdaj naprej dnevno letijo do nas!«

»Dnevna povezava do velikega prestopnega letališča Istanbul je pomemben korak za internacionalizacijo turizma in gospodarstva, in to ne samo za avstrijsko Štajersko, temveč za celotno območje letališča Gradec,« soglašata DI Wolfgang Malik, predsednik uprave družbe Holding Graz, in mag. Gerhard Widmann, direktor letališča Gradec.

Časi letenja v poletnem letalskem načrtu 2016:

Let št.STARTKONEC

Dnevi letenja

OdhodPrihod
TK 1459    27.03.2016    28.10.2016    1.3.5.7

IST

09:2010:35GRZ
TK 146027.03.201628.10.20161.3.5.7GRZ  11:30  14:40  IST
TK 146118.06.2016 29.10.2016.2.4.6.IST16:2017:35GRZ
TK 146218.06.2016 29.10.2016.2.4.6.GRZ18:3021:40IST

Lete lahko že rezervirate na naslovu www.turkishairlines.com.