04.02.2016 09:40
Foto Widmann, Joeinig, Malik, Schmitt.

Foto: Letališče Gradec z leve: mag. Gerhard Widmann, poslovodja letališča Gradec; Philipp Joeinig, izvršni podpredsednik za Srednjo, Vzhodno in Zahodno Evropo, Swissport International Ltd; DI Wolfgang Malik, predsednik uprave Holding Graz – Kommunale Dienstleistungen GmbH; Dirk Schmitt, poslovodja Swissport Cargo Services Deutschland GmbH.

Swissport in letališče Gradec ustanavljata skupno podjetje (joint venture) za tovorne letalske storitve

Zürich/Gradec, 1. 2. 2016: Največji mednarodni ponudnik talne priprave in tovornih letalskih storitev v letalski industriji in podjetje Flughafen Graz Betriebs GmbH najavljata zagon novoustanovljenega skupnega podjetja (joint venture) Swissport Cargo Services Graz, ki nudi obsežno paleto tovornih letalskih storitev in bo za stranke, to so letalski prevozniki in špediterji, pripravilo približno 10.000 ton letalskega tovora na leto.

Odločilna prednost novega skupnega podjetja Swissport Cargo Services Graz za njegove stranke, ki so letalske linije in transportna podjetja, je lokacija na terenu letališča, ki omogoča neposredni dostop in s tem tudi pripravljanje letalskega tovora. Tovorno območje na letališču Gradec razpolaga s sodobno infrastrukturo in z ustrezno opremo. Skupaj z globalnim znanjem podjetja Swissport je novo skupno podjetje Swissport Cargo Services Graz odlično opremljeno, da strankam lahko nudi najboljše možne storitve.

»Da bi svoje strokovno področje v prihodnje bolje pozicionirali, smo že dalj časa iskali močnega partnerja,« ugotavlja dipl. inž. Wolfgang Malik, predsednik uprave Holding Graz, mag. Gerhard Widmann, poslovodja letališča Gradec pa dodaja: »S podjetjem Swissport nismo našli samo idealnega partnerja, prepričani smo tudi, da je ustanovitev hčerinske družbe za nas in štajersko gospodarstvo najbolj trajnostna in v prihodnost usmerjena rešitev.«

»Zaradi našega sodelovanja bodo naše stranke na letališču Gradec pridobile pri izboljšanih standardih kakovosti skupaj z lokalnim znanjem,« poudarja Philipp Joeinig, izvršni podpredsednik za Srednjo, Vzhodno in Zahodno Evropo in dodaja: »Ponosni smo, da kot novo skupno podjetje Swissport Cargo Services Graz lahko nudimo kakovostne in inovativne tovorne letalske storitve.«

Tovorno središče na letališču Gradec:
Približno 20 dnevnih povezav ustvarja na letališču Gradec idealne predpogoje za to, da bomo gospodarski prostor avstrijske Štajerske povezali z globalno mrežo letalskih tovornih storitev. Neposredni priključek na avtocesto in s tem tudi na graški cestni terminal omogoča brezhibno in učinkovito koordinacijo vseh transportnih sredstev.

Letališče Gradec razpolaga z eno izmed najsodobnejših in najfunkcionalnejših tovornih infrastruktur v Jugovzhodni Evropi. Zaradi tega in tudi zaradi prožne ekipe so mogoči prevozi od in do največ letališč v Evropi v 24 urah.

Prednosti na en pogled

• ni omejitve števila t. i. slotov;
  • vse relevantne storitve so neposredno na lokaciji;
  • učinkovito ravnanje s tovorom (fizično in urejanje dokumentacije) zaradi
    > usposobljenih sodelavk in sodelavcev,
    > gospodarskega načrtovanja logistike,
    > kratkih prevoznih rokov in časa za pošiljanje,
    > optimalnih prometnih priključkov;
  • CAT III /, pri čemer odpadejo vremensko pogojene omejitve;
  • 4000 m2 skladiščnih površin;
  • 2300 m2 pisarniških površin;
  • 2 doka za tovornjake 20 čevljev/7 ton;
  • 3 pozicije za gradnjo palet;
  • sistem pomožnih palet s transporterji ULD;
  • 3 dvižne naprave za palete main deck;
  • 32 prevoznih vozičkov in 6 viličarjev različnih velikosti;
  • 15 lokalnih špedicij;
  • 2 letalski liniji (AUA, Air France/KLM).

Podjetje Swissport International Ltd. ima v letalski industriji približno 835 strank. Na področju talne priprave izvaja storitve za več kot 230 milijonov potnikov in ravna s 4,1 milijona ton tovora na leto. Swissport ima okrog 61.000 zaposlenih in je dejaven na več kot 290 lokacijah v 48 državah na petih celinah ter dosega promet v višini treh milijard švicarskih frankov (www.swissport.com).

Letališče Gradec ima 970.000 potnikov na leto in je tretje največje regionalno letališče v Avstriji. Zaradi široke linijske ponudbe s povezavami s pomembnimi letališči, kot so Frankfurt, Dunaj, München, Zürich, Berlin, Düsseldorf, Istanbul, in vsega skupaj ok. 50 destinacij v poletnem letalskem načrtu se je letališče razvilo v pomembno središče za gospodarstvo in turizem ne samo za avstrijsko Štajersko, temveč tudi za avstrijsko Koroško, južno Gradiščansko in Slovenijo (www.flughafen-graz.at).

Če želite več informacij, vas prosimo, da se obrnete na:
Swissport International Ltd.
Sabine Fernández
VP Corporate Communications & Marketing
P.O. Box
CH-8058 Zürich-Flughafen
corporate.communications@remove-this.swissport.com

Agency Contact for Swissport International Ltd.
Farner Consulting AG
Kurt Rossi