10.07.2017 13:19
Die Crew und Flughafen Graz Geschäftsführer Widmann vor einem Eurowings-Flugzeug.

Fotografija: Letališče Gradec

Z letalsko družbo Eurowings iz Gradca na Majorko

Odslej bo mogoče z direktnim letom kakovostnega nizkocenovnega letalskega prevoznika Eurowings na otok iz Gradca leteti dvakrat na teden. Na med dopustniki priljubljen španski otok s hčerinsko družbo podjetja Lufthansa v Avstriji ne bo mogoče leteti le iz Dunaja, Salzburga in Linza, ampak tudi iz Gradca.

KÖLN/BONN, GRAZ, 6. Julij 2017 – Na priljubljen počitniški otok z letalsko družbo Eurowings: odslej bo kakovosten nizkocenovni letalski prevoznik, ki je del koncerna Lufthansa, z neposrednim letom povezoval prestolnico avstrijske Štajerske in Majorko. Ob Dunaju, Salzburgu in Linzu je tako drugo največje mesto v Avstriji postalo četrta destinacija, ki je z neposrednim letom prevoznika Eurowings povezana s španskim počitniškim otokom. Mesti Gradec in Palma bosta povezani z dvema letoma na teden. Prevoz bo zagotovljen z letalom Airbus A320, in sicer vsak četrtek in nedeljo.

Potniki lahko lete rezervirajo na spletni strani www.eurowings.com ali prek aplikacije Eurowings. Na spletni strani organizatorja potovanj Eurowings Holidays pa so na voljo tudi ugodna pavšalna potovanja, ki vključujejo novo letalsko linijo.

Eurowings je na Majorki odprl lastno bazo, zaključil stacioniranje prvih štirih letal na otoku in sočasno naznanil, da želi za lete z Majorke čim prej vključiti še dve letali Airbus A320. S tem bo nizkocenovni letalski prevoznik zagotovil obširno ponudbo ciljev v Avstriji in Nemčiji: zdaj letalska družba z otokom povezuje več kot 20 letališč v obeh državah, letno ponuja 6000 letov na Majorko in nazaj ter na teh linijah letno pričakuje več kot milijon potnikov. Z letališčem v Palmi je družba Eurowings prvič odprla lokacijo v tuji državi, v kateri nemščina ni uradni jezik.

Zdaj lahko potniki z neposrednim letom letalske družbe Eurowings na ta španski otok letijo z naslednjih letališč: Gradec, Dunaj, Salzburg, Linz, Köln/Bonn, Düsseldorf, Berlin-Tegel, Stuttgart, Hannover, Dortmund, Hamburg, München, Friedrichshafen am Bodensee, Leipzig/Halle, Paderborn/Lippstadt, Dresden, Saarbrücken, Karlsruhe/Baden-Baden, Nürnberg, Münster/Osnabrück in Basel.

Povpraševanje po letih na sončni otok – Majorko narašča. Potem ko so lansko poletje z dopustniki in Nemčije in Avstrije dosegli vrtoglave številke, kaže, da bo dopustovanje na tem otoku tudi letos rekordno. »Ne glede na to, s katerega letališča se leti, so leti v Palmo de Mallorco pri letalskem prevozniku Eurowings med najbolj priljubljenimi,« pravi direktor družbe Oliver Wagner. Med poletnimi počitnicami, ki predstavljajo vrhunec sezone, je v programu prevoznika Eurowings skoraj 300 letov med nemškimi in avstrijskimi letališči ter Majorko. »Na tej progi delno opravljamo lete tudi z letalom Airbus A330, ki zagotavlja prostor več kot 300 potnikom in se ga običajno uporablja na poletih na dolge razdalje.«

»Majorka je že več let najbolj priljubljena počitniška destinacija naših potnikov,« razlaga direktor Letališča Gradec, mag. Gerhard Widmann. »Zato nas neizmerno veseli, da lahko odslej v sodelovanju z družbo Eurowings svojim gostom ponudimo lete na največji otok Balearov, na katerega je zdaj prvič mogoče leteti z rednimi leti z letališča v Gradcu.«

Natančen vozni red:

EW 6870 Palma/Mallorca (PMI) – Graz (GRZ):
Vzlet ob 8.25, pristanek ob 10.40
Dnevi letov: Četrtek
Vzlet ob 14.00, pristanek ob 16.15
Dnevi letov: Nedelja

EW 6871 Graz (GRZ) – Palma/Mallorca (PMI):
Vzlet ob 11.40, pristanek ob 14.00
Dnevi letov: Četrtek