06.03.2017 10:43
Flugzeug wird mit Wasserbogen empfangen.

© Foto Fischer.

Družba bmi regional je danes vzpostavila linijsko povezavo med Gradcem in Birminghamom

Od sredine marca bodo na voljo že kar štirje leti iz in v Birmingham tedensko.

Feldkirchen pri Gradcu, 27. 2. 2017: Danes ob 10. 40 je v Gradcu pristalo prvo letalo – sodobno 49-sedežno letalo Embraer 145 – letalske družbe bmi regional iz Birminghama. Neposredna povezava med mesti bo v prvih tednih na voljo dvakrat, od sredine marca pa celo štirikrat tedensko. Vozni red je prilagojen potrebam pomembnih poslovnih strank, po čemer družba bmi regional tudi slovi. Nova povezava pa koristi tudi zasebnim potnikom iz Birminghama in Gradca.

Jochen Schnadt, komercialni direktor družbe bmi regional:  »Z novo povezavo med Gradcem in Birminghamom vztrajno sledimo svoji strategiji, ki vključuje razvijanje prilagojenih storitev za poslovni promet. Naša poslovna usmeritev in flota družbe bmi regional nam omogočata razvijanje regionalnih povezav, kjer koli obstajajo močni gospodarski potenciali med regijami, vendar ni poslovnih letalskih povezav ali pa so te pomanjkljive. V globaliziranem svetu z geografsko široko razvejanimi dobavnimi verigami nastajajo potenciali, ki jih lahko družba bmi regional uresničuje usklajeno in prilagojeno potrebam strank. Za vzpostavitev povezave, kot je Gradec–Birmingham, ki smo jo uresničili danes, je potrebno usklajeno sodelovanje več strani – to nam je uspelo skupaj z letališčem Gradec, deželo Štajersko in mestom Gradec, pa tudi v sodelovanju s podjetji in gospodarskimi subjekti v Gradcu in Birminghamu, zato optimistično zremo v prihodnost in verjamemo, da bo ta projekt predstavljal uspeh za naše stranke in vse sodelujoče.«

Da je storitev prilagojena posebnim potrebam strank družbe bmi regional, dokazuje tudi novost, ki je bila razvita posebej za povezavo med Gradcem in Birminghamom: skupaj z letališčem Gradec in zainteresiranimi podjetji, kot je Magna, so razvili novo tovorno storitev, ki se osredotoča na nujne pakete, dokumente in prednostne pošiljke. Že z današnjim prvim letom je bil iz Birminghama v Gradec dostavljen prvi paket.

Zanimivost: Birmingham je z 1,1 milijona prebivalcev drugo največje mesto Velike Britanije, srce regije West Midlands. Mesto je sodobna metropola z veliko storitvenimi podjetji, Gradec in Birmingham pa sta tesno povezana, saj sta obe mesti osredotočeni na avtomobilsko, železniško in letalsko industrijo.

»Neposredna letalska povezava z Birminghamom bo okrepila položaj letališča Gradec kot regionalnega stičišča in odprla nove trge za podjetja, ki so osredotočena na izvoz, ter za turizem,« opisuje velike priložnosti za Gradec član deželne vlade za gospodarstvo Christian Buchmann.

Predsednik upravnega odbora Holdinga Gradec – Kommunale Dienstleistungen GmbH Wolfgang Malik pojasnjuje: »Primer nove povezave z Birminghamom ponovno ponazarja ciljno osredotočenost lastnikov in letališča Gradec. Po novi povezavi v Amsterdam je povezava z Veliko Britanijo z družbo bmi regional še en mejnik našega mednarodnega letališča.«

Wolfgang Vlasaty
, direktor grozda za mobilnost ACstyria: »Z regijo Midlands, ki leži ob Birminghamu, imamo že več let odlične gospodarske odnose. Zaradi velikega števila tamkajšnjih podjetij iz avtomobilske, železniške in letalske industrije bi lahko trdili, da je partnerska regija avstrijske Štajerske. Letalska povezava med Gradcem in Birminghamom je zato za več od 260 partnerskih podjetij grozda Acstyria odlična priložnost, da okrepijo obstoječe sodelovanje oz. razvijejo nova poslovna področja. Iz Birminghama pa zaradi dobre železniške povezave tudi v London prispemo v nekaj več kot eni uri. Gradec je v zadnjih letih postal okno v širni svet; zelo se veselimo priložnosti, ki se s tem odpirajo.«

Ribbon-Cutting Gruppenfoto vor dem Flugzeug.
© Foto Fischer. Svečani prerez traku (z leve proti desni) Dipl. ing. Wolfgang Vlasaty, direktor grozda za mobilnost ACstyria, Jochen Schnadt, komercialni direktor družbe bmi regional, mag. Gerhard Widmann, direktor letališča Gradec; član deželne vlade za gospodarstvo, dipl. ing. Christian Buchmann; dipl. ing. Wolfgang Malik, predsednik upravnega odbora Holdinga Gradec – Kommunale Dienstleistungen GmbH.

Birmingham leži v regiji Midlands, v osrčju Anglije. S hitrim vlakom, ki vozi do šestkrat na uro, za pot od letališča v Birminghamu do Londona potrebujemo manj kot 75 minut.Poleg tega so na voljo tudi hitre železniške povezave z Manchestrom in Liverpoolom. Birmingham je idealna izhodiščna točka za odkrivanje severnega Walesa in nacionalnega parka Snowdonia kot tudi za obisk mesta Stratford upon Avon, v katerem se je rodil in deloval William Shakespeare.

Gradec ni le prva destinacija družbe bmi regional v Avstriji, z novimi leti bomo drugi največji mesti Avstrije in Velike Britanije prvič tudi medsebojno povezali.

»Seveda smo nekoliko ponosni na to, da je letališče Gradec prvo letališče v Avstriji, ki je postalo del mreže destinacij družbe bmi regional,« pravi mag. Gerhard Widmann, direktor letališča Gradec. »Lepo je videti, da so naša trajna prizadevanja za širitev ponudbe destinacij na področju gospodarstva in turizma obrodila sadove.«

Enosmerne vozovnice za let iz Gradca v Birmingham so na voljo od 99 € naprej, pri čemer cena vključuje davke in stroške storitve.Cena vključuje 23 kg oddane prtljage in 12 kg ročne prtljage ter brezplačne prigrizke in pijačo na letalu. Cena vozovnice je cena za eno osebo in jo lahko odvisno od razpoložljivosti rezervirate na spletni strani: www.flybmi.com.

O letalski družbi bmi regional:
bmi regional ima floto 18 reaktivnih letal: 14 letal je tipa Embraer 145 in 4 so tipa ERJ 135. Letalska družba trenutno omogoča 400 linijskih letov tedensko v 34 ciljnih destinacij v 12 evropskih državah in zaposluje več kot 400 oseb. Družba bmi je tako kot leta 2015 tudi septembra 2016 ponovno prejela nagrado Munich Exchange Award. Omrežje zračnih poti tega prevoznika vključuje Oslo in Stavanger na Norveškem, Bruselj v Belgiji, Esbjerg na Danskem, Bremen, Rostock, Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf, München in Nürnberg v Nemčiji, Milano Bergamo in Milano Malpensa v Italiji, Gradec v Avstriji, Pariz in Toulouse v Franciji, Brno na Češkem, Lubin na Poljskem, Norrköping, Karlstad, Jönköping in Göteborg na Švedskem ter Aberdeen, Birmingham, Bristol, Derry, East Midlands, London Stanstead, Newcastle, Norwich in Southampton v Veliki Britaniji.

V prvih dveh tednih bo bmi regional letel dvakrat tedensko (v ponedeljek dopoldan in v petek popoldan). Od 13. marca bodo na voljo kar štirje leti tedensko: dva v ponedeljek, eden v četrtek in eden v petek:

Vozni red od 13. marca 2017:

Let št.
Dan leta
Odhod
Prihod
BM14011------ Birmingham   07.30Gradec10.40
BM14021------Gradec11.10  Birmingham   12.40
BM14051------Birmingham13.15Gradec16.25
BM14061------Gradec16.55Birmingham18.25
BM1407---4---Birmingham16.00Gradec19.10
BM1408---4---Gradec19.40Birmingham21.10
BM1405----5--Birmingham11.25Gradec14.35
BM1406----5--Gradec15.05Birmingham16.35

Lete lahko rezervirate na spletni strani www.flybmi.com.

Kontakt za medije:
Urad za odnose z javnostmi bmi regional Nemčija    bmi regional
Silke Warnke-RehmFrank Mertens
c/o rehm prVodja marketinga